Historia

SHRA – Luleå

SHRA-Luleå har funnits sedan 1971 och bildades av ett gäng ungdommar som hade Shell i centrala Luleå som träffpunkt. De hade alla det gemensamt att de var intresserade av dragracing. Det plöjdes motorlitteratur framförallt med reportage från dragracingtävlingar. Till slut var man så påläst att det var dags att arrangera den första egna tävlingen 1974.

Succen var ett faktum!

Intresserade ungdomar flockades runt SHRA-Luleå och behovet av en motorgård blev tydligt. SHRA Luleås organisation har med tiden ändrats till och från.

Funktionärsutbildningen har alltid stått högt på dagordningen i SHRA-Luleå. Detta kan möjligen bero på de långa avstånden till andra föreningar som arrangerar tävlingar. Vad än orsaken må vara så har SHRA-Luleå lyckats hålla en god kontiunitet vad gäller licencierade funktionärer på tävlingsledningssidan och den tekniska sidan. Detta område har på senare tid utökats med ett helt eget brandteam med dito utrustning.

Ambitionen för SHRA-Luleå har alltid varit att utveckla en komplett tävlingsorganisation med samverkande krafter från övre norrland. Denna envetna strävan gör att SHRA-Luleå idag kan arrangera små som stora tävlingar med hög kvalite.

Det är nog på grund av den självinsikten som föreningen också prövat på att arrangera dragracingtävlingar även för snöskotrar. Detta började som en försöksveerksamhet med snöskoter på ”snö” och sedan utvecklat till ett Svenskt mästerskap med fyra deltävlingar för snöskoter på is och i dag körs de på asfalt under våra dragracing tävlingar i piteå.

 

SHRA LULEÅ 72-86

SHRA LULEÅ 72-86 är en facebook grupp som startats av de ”ungdommar” som var med från starten. Gå in på denna länk och botanisera bland historiska bilder, text mm. https://www.facebook.com/groups/144795495581292/

 

www.eyvind2016.se